Ekonomi

Fed deprem altında!

Küresel ekonomiler enflasyon sorunuyla uğraşmaya devam ediyor. ABD ekonomisi de faiz artırımlarıyla enflasyonu yenmeye çalışıyor. Fed’in son toplantı tutanaklarında enflasyon yüzde 2 hedefine düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceği yönündeki ortak görüş altın tarafında gerileme yarattı.

Euro, Fed tutanaklarının ardından ABD doları karşısında yüzde 0,35 düşerek 1,0607 oldu.

SIKI PARA POLİTİKASINA DEVAM

Fed üyeleri, enflasyonun yüzde 2 seviyelerine düşmesi gerektiğini belirterek, enflasyon düşene kadar sıkı para politikasının sürdürülmesinden yana olduklarını belirttiler. Enflasyonda son 3 ayda yaşanan düşüşe rağmen aşağı yönlü ivmelenmenin devam etmesini bekleyen Fed üyeleri, risklerin de aşağı yönlü olduğuna dikkat çekti.

ENFLASYONU YÜKSELTEN NEDENLER

Tutanaklarda yer alan bilgilere göre, sıkı işgücü piyasası, koronavirüs salgını sonrası Çin ekonomisinin dışa açılması ve Ukrayna’daki savaşın enflasyonu yüksek tutan parametrelerin ortasında olduğu vurgulandı.

ONS ALTIN ​​HIZLI AŞAĞI

Ons altın güne 1825 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1823 doları, en yüksek 1830 doları gördü. Şu anda altının onsu 1828 dolardan işlem görüyor.

GRAMS ALTIN ​​DÜŞÜYOR

Fed tutanaklarının ardından Gram Altın fiyatları da geriledi. Gram altın güne 1107 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1104 lira, en yüksek 1111 lira seviyesini gördü. Şu anda gram altın 1109 liradan alıcı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu